Brandsma Graveerwerken - Purmerend

Vragen? Direct contact:

0299-666276

Zeefdrukken

Lang geleden heette deze techniek silk-screening omdat de draden toen van zijde waren gemaakt, tegenwoordig gebruiken we meestal zeven van polyester draden en soms draden van roestvaststaal voor zeer precies drukwerk.

De zeven worden gemaakt met draden vanaf 30 tot en met 300 draden per cm. Daartussen zitten dan de openingen die de inkt doorlaten. Hoe fijner het gaas hoe scherper de afdruk. Bij zeer fijne draden wordt meestal een UV-droger toegepast ter voorkoming van indrogen van de inkt in het gaas wat weer zorgt voor drukstoringen.

Brandsma drukt met gazen tot 120 dr /cm. Wij drukken hoofdzakelijk aluminium, metalen, glas en kunststoffen, geen stickers en textiel. Aluminium wordt bedrukt met een speciale inktsoort die na het bedrukken in de anodiseerlaag wordt geseald en zodoende krasvast is. Hierin zijn verscheidene kleuren mogelijk, toepassing voornamelijk: typeplaten en logoplaatjes. Sinds kort drukken wij ook keramiek transfers en kunnen deze ovengestookt inbranden op mokken , borden en tegels ,ook foto's  verwerken wij , krasvast ingebakken.Formaat onbeperkt (tegelwanden)

Ook wordt bij Brandsma de zeefdruk nog wel eens ingezet voor het diapositief drukken t.b.v. de etstechniek (opwaarts etsen). Wij hebben de beschikking over een handdruktafel voor formaten tot 80 x 65 cm. Dikte van het materiaal of voorwerp tot ca 6 cm.

Zeefdrukken, enkele voorbeelden:

Zeefdrukken op ieder materiaal

Enkele stuks of seriewerk. In iedere gewenste kleurstelling.

Geslepen glasplaatjes

Geslepen glasplaatjes met gemoffelde zeefdruklak bedrukt.

Vragen of interesse in onze diensten?

Brandsma Graveerwerken heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd als het gaat om graveren, etsen, glasstralen en zeefdrukken. Heeft u vragen of zoekt u hulp met iets specifieks? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel direct met: 0299-666276